BARU RECEPTEN

Barú is een Belgisch bedrijf dat op een speelse en originele manier voortbouwt op het Belgische chocolade erfgoed. Een beetje rebels en grote fans van het Belgische surrealisme.


Maak kennis met ons Barú-gamma aan de hand van zoete doe-het-zelf recepten om je eigen chocoladegekte te creëren!

Marmeren Matcha Cake

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 160 g suiker
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 160 g boter (kamertemperatuur)
  • 2 grote schepjes Matcha Latte poeder (+- 40g)

Hoe maak je het?

  • Verwarm je oven op 175°C en vet en bebloem een cakevorm

  • Klop in een mengkom je boter en suiker op kamertemperatuur tot ze licht en luchtig zijn.  Voeg de eierdooiers toe en blijf kloppen tot alles goed gemengd is.

  • Scheidt de eiwitten van de dooiers.  Zet de eiwitten even opzij en zee het zelfrijzend bakmeel in een aparte kom.

  • Voeg de gezeefde bloem toe aan het romige botermengsel en spatel het er voorzichtig door met een menglepel tot het goed gemengd is.  Pas op dat je niet te lang mixt!

  • Verdeel het beslag gelijkmatig over twee kommen.  Klop in één van de kommen je matchapoeder erdoor naar de gewenste smaak.

  • Mix de eiwitten tot ze stijve pieken vormen.

  • Spatel de opgeklopte eiwitten door elk beslag (naturel en matcha) afzonderlijk.  Doe dit voorzichtig, lepel voor lepel, totdat alles goed gemengd is.

  • Hier komt het leuke gedeelte!  Schep afwisselend klodders van zowel gewoon, als matchabeslag in je ingevette bakvorm.  Gebruik een eetstokje of mes om het beslag voorzichtig door elkaar te draaien, waardoor een prachtig gemarmerd effect ontstaat.

  • Zet je cake in de voorverwarmde oven en bak 1u of tot een tandenstoker die in het midden is gestoken er schoon uitkomt.

  • Genieten!  Zodra de cake gebakken is, haal je hem uit de oven en laat je hem volledig afkoelen op een rooster voordat je hem aansnijdt.  En voila!  Een prachtige matcha-marmercake die perfect is voor elke gelegenheid.

Deze topper gebruik je voor dit recept: