BARU RECEPTEN

Barú is een Belgisch bedrijf dat op een speelse en originele manier voortbouwt op het Belgische chocolade erfgoed. Een beetje rebels en grote fans van het Belgische surrealisme.


Maak kennis met ons Barú-gamma aan de hand van zoete doe-het-zelf recepten om je eigen chocoladegekte te creëren!

De beste Vanilla Chai koekjes

Ingrediënten

Voor ongeveer 25 koekjes

  • 330g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 5 theelepels Vanilla Chai Latte poeder
  • 220 donkerbruine suiker
  • 115g ongezouten boter (kamertemperatuur)
  • 1 groot ei
  • 80 ml melasse of kandijsiroop


Voor het glazuur:

  • 60g poedersuiker
  • 30g Vanilla Chai poeder
  • 15 ml (of meer) melk
  • 15 ml melasse of kandijsiroop


Hoe maak je het?

  • Stap 1:
    Klop bloem, bakpoeder, zout en vanille chai-poeder in een middelgrote kom tot alles goed gemengd is

  • Stap 2:
    Gebruik in een grote kom een elektrische mixer op gemiddelde snelheid om de bruine suiker en boter licht en luchtig te kloppen (ongeveer 3 minuten).  Voeg het ei toe en klop tot het is opgenomen.  Meng 80ml melasse of kandijsiroop erdoor tot alles gemengd is.  Verlaag de mixersnelheid en voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe, kloppend, tot ze volledig zijn opgenomen.  Dep het deeg samen en wikkel het in vershoudfolie.  Koel in de koelkast tot het een stevig deeg is (+- 1 u)

  • Stap 3:
    Verwarm de oven voor op 180°C.  Bekleed een bakplaat met bakpapier.  Schep afgestreken eetlepels deeg eruit, rol ze tussen je handpalmen tot gladde balletjes en leg ze op een bakplaat, met een tussenruimte van ongeveer 5 cm.
  • Stap 4:
    Bak de koekjes tot ze net stevig zijn aan de randen, gedurende 9-12 minuten (minder voor taaiere koekjes, meer voor krokantere).  Laat de koekjes ongeveer 5 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna op roosters om volledig af te koelen

  • Stap 5:
    Herhaal het proces met het resterende deeg, gebruik steeds vers bakpapier op de bakplaten.

  • Stap 6:
    Klop in een middelgrote kom poedersuiker, vanilla chaipoeder, melk en 15 ml melasse of kandijsiroop tot een gladde massa.  Het glazuur moet er dik en glanzend zijn, maar nog steeds gietbaar.  Voeg indien nodig meer melk of water toe, 15 ml per keer, totdat u de gewenste dikte hebt bereikt.  Sprenkel het glazuur over elk koekje met een beetje vanille chaipoeder.

  • Stap 7:
    Genieten!

Deze topper gebruik je voor dit recept: